Glas in lood

Glazen achterwand keuken

Van een glazen achterwand keuken kunt u iedere dag genieten! Wij  maken kunst in de keuken. Achterwanden van glas zijn super modern en stijlvol. Ze geven allure aan het huis. Onze keukenachterwanden maken we op maat uit één stuk, rekening houdend met stopcontacten en hoekjes. Naast dat onze keukenwanden uniek zijn, bieden de glazen keukenwanden praktische voordelen. Keuken achterwanden van Edelglas zijn krasvast, van helder kristalglas gemaakt, brandwerend en schok en stoot bestendig. Kookt u op gas? We kunnen de keuken achterwand voor u ‘harden’, zodat het glas uitstekend is bestand tegen temperatuurverschillen.
 
Vraag vrijblijvend meer informatie aan

Achterwand keuken van glasatelier Edelglas:

 • Achterwand keuken op maat uit één stuk;
 • Gemakkelijk schoon te maken;
 • Geen voegen, krasvast en brandwerend;
 • Schok- en stootbestendig;
 • Inmeten en plaatsen door heel Nederland en België.

 
Past de exclusieve uitstraling van een glazen keukenwand bij uw keuken? Voor vragen en advies kunt u altijd contact opnemen met Atelier Edelglas 06-54780255.

 

Keuze uit vele mogelijkheden!

Omdat wij streven naar kunstzinnigheid en persoonlijkheid hebben wij een uitgebreid assortiment keuken achterwanden. U hebt keuze uit vele designs. Edelglas gebruikt verschillende glastechnieken waarin we keuken achterwanden maken. Zo kunt u kiezen voor een foto op glas, gekleurd glas, beschilderd glas of gesmolten glas. Onze keuken achterwanden zijn door kunstenaars ontworpen en worden in het atelier met de hand gemaakt.

Achterwand keuken & designs

De achterwanden voor keuken zijn in verschillende designs beschikbaar:

 • Foto
 • Reliëf
 • Graffiti
 • Bernis
 • Grafisch
 • Gekleurd glas
 • Transparant glas
achterwand keuken met foto orange glazen | edelglas

 
achterwand keuken met foto combi light delight glazen | edelglas

achterwand keuken met foto manhattan glas | edelglas

 

 keukenwand glas bernis achterwand keuken | edelglas

 

Keuken achterwand met foto op glas

Voor de keuken achterwand kun je je eigen foto aanleveren of één van onze designs uitkiezen. Omdat u tijdens het koken met uw neus boven op de keuken achterwand staat, hebben wij een haarscherpe print techniek. Onze print techniek met een zeer hoge resolutie garandeert de beste kwaliteit, zodat de keuken achterwanden een rijke, exclusieve uitstraling krijgen. Een keuken achterwand van glas met foto kan tot 3.00 meter uit één stuk worden gemaakt. Mocht uw keuken langer zijn, dan kiezen we een geschikte plek waar we de glasplaten haast naadloos tegen elkaar plaatsen. U kunt ook kiezen om alleen achter het kookgedeelte een glasplaat te plaatsen.

Keuken achterwand glas met print

Ook onze glazen keuken achterwanden met print zijn erg populair. Dit komt doordat onze prints een tijdloze en unieke uitstraling hebben. Of u nou opzoek bent naar een achterwand met een reliëf print of een achterwand met een graffiti print. Wij hebben voor ieder wat wils. Wij hebben een groot scala aan unieke designs ontworpen, zodat er zeker een tussen zit waar u op verliefd kunt worden. Wat betreft de afmetingen hoeft u zich ook geen zorgen te maken. Wij kunnen de achterwand namelijk op maat maken, zodat deze precies past binnen uw keuken.

achterwand keuken glazen | edelglas

 

Achterwand keuken van reliëf glas

Keuken achterwanden van reliëfglas hebben een tijdloze uitstraling. In reliëf uitgevoerde keuken achterwanden geven zeer interessante structuren. De structuren kunnen diep, oppervlakkig, rond, rechthoekig, recht of willekeurig zijn. Ze geven fantastische diepte effecten! De keuken achterwanden in reliëfglas kunnen we transparant houden of kleuren. Toevoeging van extra kleuren maakt het geheel nog gewaagder en kunstzinniger. U kunt een keuken achterwand van reliëfglas dus neutraal of uitzinnig laten maken, zoals u wilt.

Achterwand keuken van graffiti glas

Deze unieke keuken achterwanden maken we met een knipoog naar pop-art en de moderne kunst van de jaren 60. De keuken achterwand ‘graffiti’ bestaat uit een basiskleur met een spontaan lijnenspel in een andere kleur. Iedere design wordt met de hand gemaakt. De stijl van deze keuken achterwanden kan expressief en kleurrijk zijn, maar ook ingetogen en neutraal. Dit is afhankelijk van de kleuren die u kiest: grijs, zwart, goud, beige of…

Keuken achterwand van Bernis glas

Keuken achterwanden van Bernis glas heeft een neutrale en natuurlijke uitstraling. Het lijkt een beetje op albast steen, maar dan in glas. De achterkant van de glasplaat kunnen we in elke RAL kleur leveren, waardoor het glas extra diepte krijgt en een harmonie gaat vormen met de rest van de keuken. Ook met zilveren achtergrond leverbaar. Als je wilt geven we de keuken achterwand speelsheid, door te werken met andere accentkleuren in de glasplaat. Ook voor Bernis keukenachterwanden geldt dat de ‘sky the limit’ is.

Achterwand keuken van grafisch glas

Houd u van een mooi lijnenspel? Met grafische ontwerpen maken we in allerlei kleuren en de meest uiteenlopende afmetingen. Het leukste is misschien wel dat u een eigen grafisch design kan aanleveren. Grafisch glas geeft veel mogelijkheden.

Achterwand keuken van gekleurd glas

Als u van de intensiteit van gekleurd glas houdt, dan is een keuken achterwand van gekleurd glas een echte eyecatcher. Deze keuken achterwanden leveren we in oneindig veel kleuren. Ook kleine stukjes glas, gesmolten tot mozaïek glas, is een optie. Mozaïek glas geeft deze keuken achterwanden een fantastische uitstraling. Ook kan het glas handgeschilderd worden. Kunstenaars of amateurs kunnen zelf een schildering maken en deze in het glas voor een keuken achterwand laten uitvoeren (een kunstwerk in fototechniek is een alternatief hiervoor). De glasovens waar het glas in gesmolten moet worden zijn 1,45 x 2,50 meter. Voor gesmolten gekleurd glas is dit dus de maximale maat van één glasplaat.

De afmetingen van een achterwand keuken

Een artistieke glazen achterwand heeft vele bewerkingen nodig. Glas met foto kan tot 3.00 meter uit één stuk worden gemaakt. De glasovens waar het glas in gesmolten moet worden zijn 1,45 x 2,50 meter. Voor gefused glas is dit de maximale maat van één plaat. Als u uitgaat van een keukenwand lengte van bijvoorbeeld 2.50 meter x 0,60 hoog dan berekenen we 1,5 m2 aan glas.

Glazen spatwand of spatscherm voor in de keuken

Bij Edelglas transformeren we uw keuken in een kunstwerk met onze op maat gemaakte glazen spatschermen en spatwanden. Deze moderne en stijlvolle keukenachterwanden, vervaardigd uit helder kristalglas, zijn niet alleen een lust voor het oog, maar bieden ook praktische voordelen. Ze zijn krasvast, brandwerend, en bestand tegen schokken en stoten, waardoor ze ideaal zijn voor de dynamische keukenomgeving. Onze glazen spatwanden kunnen worden gehard voor gebruik boven gasfornuizen, waardoor ze uitstekend bestand zijn tegen temperatuurverschillen. Met een breed scala aan designs, waaronder foto’s op glas, gekleurd glas, beschilderd glas, en gesmolten glas, bieden we voor iedere stijl en voorkeur een unieke oplossing. Elke keukenachterwand van Edelglas wordt met de hand gemaakt in ons atelier, waarbij we nauwkeurig rekening houden met uw specifieke wensen en de details van uw keuken, zoals stopcontacten en hoekjes. Kies voor een Edelglas spatscherm of spatwand en geef uw keuken een exclusieve en persoonlijke touch.

Vraag een offerte aan voor een achterwand keuken

Als u graag een keuken achterwand van glas wilt laten maken, hoeveel kost het dan? Wij streven ernaar om een zo nauwkeurige mogelijke offerte op te stellen. Daarvoor hebben wij het volgende nodig:

 1. uw glaskeuze
 2. de globale maten van de keuken
 3. de wijze van koken (in verband met veiligheidsglas bij koken op gas)
 4. aantal uitsparingen voor stopcontacten, andere hoekjes, enzovoorts.

Als u uitgaat van een glazen keuken achterwand van bijvoorbeeld 2.50 meter lang x 0,60 hoog dan berekenen we 1,5 m2 aan glas. Het glas voor een keuken achterwand berekenen wij dus per vierkante meter. Ook berekenen wij een vast bedrag voor inmeten en plaatsen. Doordat een glazen keuken achterwand werken met millimeters is, wordt de glasplaat pas ingemeten wanneer de keuken geplaatst is.

achterwand keuken foto op glas | edelglas

achterwand keuken designvoorstel van glas | edelglas

 

 

Inspiratie

 Ter inspiratie ziet u hieronder voorbeelden van door Edelglas geplaatste glazen achterwand keuken.

       

 

achterwand keuken voor plaatsing glasplaat | edelglas

keukenachterwand van glas citrus achterwand keuken | edelglas
Keuken voor plaatsing keukenachterwand van glas.      

 

Keukenachterwand van glas met foto.      

 

keukenwand glas oude tekening amsterdam achterwand keuken | edelglaskeukenwand glas oude tekening amsterdam detail achterwand keuken | edelglas
Keukenwand van glas: historische tekening van Amsterdam.      

Techniek: foto op glas. Zeer hoge dpi.

 
achterwand keuken met foto fruit van glas | edelglasachterwand keuken met foto fruit detail glas | edelglas
Achterwand keuken met foto: fruity.      

Techniek: foto in glas met achtergrond wit.

 
keukenachterwand glas blauw achterwand keuken | edelglaskeukenachterwand glas blauw detail achterwand keuken | edelglas
Keukenachterwand van glas: blauw mozaïek glas.      

 

 
keukenachterwand glas hoofddorp achterwand keuken | edelglaskeukenachterwand glas hoofddorp plaatsen achterwand keuken | edelglas
Keukenachterwand van glas: neutrale uitstraling.      

Techniek: foto op glas.

Zorgvuldige plaatsing en monteren stopcontracten.      

 

glasplaat keuken blauw achterwand | edelglasglasplaat keuken blauw bevestiging achterwand | edelglas
Glasplaat achter het fornuis.      

Techniek: gesmolten glas met kleurverloop.

Detail bevestiging glasplaat in de keuken.      

 

keukenwand glas bernis grijstinten achterwand keuken | edelglaskeukenwand bernis glas achterwand keuken | edelglas
Keukenwand van glas: Bernis met speelse accenten.      

 

Met uitsparingen voor nog te plaatsen stopcontacten.      

 

glazen keukenwand amsterdam bernis achterwand keuken | edelglasglazen keukenwand amsterdam bernis detail achterwand keuken | edelglas
Glazen keukenwand: Bernis met sierrand.      

 

 
achterwand keuken glas na plaatsing | edelglasachterwand keuken glas voor plaatsing | edelglas
Achterwand keuken van glas na plaatsing.      

Techniek: foto op glas.

Voor plaatsing…      

 

keukenwand van glas met foto achterwand keuken | edelglasachterwand keuken foto in glas proost | edelglas
Keukenwand van glas: eigen design van de klant.      

Techniek: foto op glas.

Keukenwand van glas: proost!      

Techniek: foto op glas.

glasplaat achter fornuis gesmolten glas achterwand keuken | edelglasglasplaat achter fornuis bijpassende rand achterwand keuken | edelglas
Glasplaat achter fornuis van gesmolten glas.      

 

Bijpassende rand.      

 

keuken achterwand gesmolten glas | edelglaskeuken achterwand gesmolten glas detail | edelglas
Keukenwand van glas.      

Techniek: gesmolten glas.

 
keukenwand glas grafitti goud achterwand keuken | edelglaskeukenwand glas grafitti goud detail achterwand keuken | edelglas
Keukenwand van glas: graffiti goud.      

 

 
achterwand keuken met foto na plaatsing van glas | edelglasachterwand keuken voor plaatsing van glas | edelglas
Achterwand keuken na plaatsing.      

Techniek: foto in glas.

Achterwand keuken voor plaatsing…      

 

       

glazen achterwand keuken foto bramen | edelglas

glazen achterwand keuken foto new york | edelglas
Keukenwand van glas: bramen en frambozen.      

Techniek: foto op glas.

 Keukenwand van glas: skyline.      

Techniek: foto op glas.

glazen achterwand keuken foto paardebloem | edelglaskeuken achterwand bernice van glas | edelglas
Keukenwand van glas: paardenbloemen.      

Techniek: foto op glas.

Keukenwand van glas: gesmolten glas in kleur.      

 

glasplaat achter fornuis blauw met poes achterwand keuken | edelglasglasplaat achter fornuis blauw achterwand keuken | edelglas
Glasplaat achter het fornuis, lager doorlopend.      

Techniek: gesmolten reliëfglas met kleur.

Mooie lichtval in het glas.      

 

foto op keukenwand met sinaasappels achterwand keuken glazen | edelglasachterwand keuken met rode peper glas | edelglas
Keukenachterwand met led-verlichting.      

Techniek: foto op glas.

Keukenachterwand met rode peper.      

Techniek: foto op glas.

keukenwand van glas grafitti grijs achterwand keuken | edelglaskeukenwand van glas grafitti veldhoven achterwand keuken | edelglas
Achterwand keuken: grafitti grijs.      

 

 
glazen achterwand keuken geel blauw | edelglasglazen achterwand keuken geel blauw detail | edelglas
Keukenwand van glas: Bernis met kleur.      

 

 
keuken achterwand fusing textuur glas | edelglaskeuken achterwand fusing textuur van glas | edelglas
Keukenwand van glas: gesmolten glas met reliëf.      

 

Keukenwand van glas: gesmolten glas met reliëf.      

 

keuken achterwand foto spring van glas | edelglaskeuken achterwand grafisch zw w glas | edelglas
Keukenwand van glas: grafisch design.      

 

 
keuken achterwand bernice glas | edelglasglazen achterwand keuken foto steen | edelglas
Keukenwand van glas: Bernis met sierrand.      

 

Keukenwand van glas: foto op glas.      

 

glazen achterwand keuken foto bridge | edelglasglazen achterwand keuken grafitti grijs | edelglas
Keukenwand van glas: Manhattan.      

Techniek: foto op glas.

Keukenwand van glas.      

Techniek: graffiti grijs-wit.

keuken achterwand fusing splash glazen | edelglaskeukenwand glas foto fruit achterwand keuken | edelglas
Glaspaneel als spatwand.       

Techniek: Bernis met kleuraccenten.

Keukenwand van glas met foto fruit.      

Techniek: foto op glas.

glazen achterwand keuken grafisch bloem | edelglasachterwand keuken foto ossenwaarde van glas | edelglas
Keukenachterwand van glas: bloemen      

Techniek: Grafisch design.

Keukenachterwand van glas: prieeltje.      

Techniek: foto in glas.

keukenwand van glas achterwand keuken | edelglaskeukenwand van glas foto achterwand keuken | edelglas
Keukenwand van glas: fruit.      

Techniek: foto op glas.

 
achterwand keuken met foto kruiden glas | edelglasachterwand keuken met foto kruiden voor plaatsing glas | edelglas
Keuken achterwand van glas: kruiden.      

Techniek: foto op glas.

Voor plaatsing…      

 

achterwand keuken gesmolten glas delicaat | edelglasachterwand keuken gesmolten glas detail | edelglas
Achterwand keuken van gesmolten glas.      

 

 
achterwand keuken gesmolten glas | edelglasachterwand keuken gesmolten glas donker | edelglas
 Achterwand keuken gesmolten in delicaat ontwerp.      

 

Met verlichting.      

 

keukenwand van glas met foto splash achterwand keuken | edelglasachterwand keuken glas foto | edelglas
Keukenwand van glas met foto.Andere kant van de keuken.

 

Prijzen achterwand keuken

Bent u enthousiast geworden van onze mogelijkheden? In de prijsindicatie voor een achterwand keuken kunt u voorbeelden van prijzen zien.

Achterwand Keuken van Glas prijsindicatie Edelglas

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor <a href="https://www.edelglas.nl/cookie-informatie/">cookie informatie</a> of ons <a href="https://www.edelglas.nl/wp-content/uploads/2018/06/Privacybeleid-van-Edelglas.pdf" target="_blank">privacybeleid</a>. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten