Glas in lood

Glas in lood producten

Glas in lood voorbeelden

Glas in lood van Edelglas is altijd kunstzinnig. Bij de glas in lood ramen die wij maken streven wij naar de hoogste artisticiteit. Een glas in lood raam van Edelglas vormt een sieraad voor uw huis of bedrijfspand. Al meer dan 25 jaar staat ons atelier garant voor unieke projecten.

Bekijk hier voorbeelden van onze uitgevoerde projecten.
 
Vraag vrijblijvend meer informatie aan

Stijlvol glas in lood

De mooiste glas in lood ramen, zijn die ramen waarin de geest, de inspiratie en de stijl van de bewoner én het huis zichtbaar zijn. Wij maken glas in lood voor kamer-en-suite deuren, schuifdeuren, bovenlichten, anti-inkijkramen, voorzetramen en sierpanelen. De uitvoering kan in verschillende stijlen, zoals Art-Deco, Jugendstil, Frank Loyd Wright stijl, Amsterdamse School stijl, medaillons en bloemmotieven. Daarnaast ontwerpen we glas in lood naar aanleiding van uw eigen ideeën en uw persoonlijke stijl.

Glas in lood kunst

Bij Edelglas combineren we artistieke verfijning met ambachtelijke precisie om unieke glas in lood kunstwerken te creëren, die elk een verhaal vertellen en een sieraad vormen voor uw ruimte. Met meer dan 25 jaar ervaring in het vak, specialiseren we ons in een breed scala aan stijlen, van traditionele Art-Deco en Jugendstil tot gepersonaliseerde ontwerpen, geïnspireerd door uw eigen ideeën. Onze technieken omvatten onder meer het ambachtelijke brandschilderen en koudschilderen, evenals het vervaardigen van gebogen glas in lood ramen, waardoor elk stuk een uniek karakter krijgt. Of het nu gaat om een elegant raam, een stijlvol paneel of de restauratie van historisch glas in lood, wij zorgen voor een perfecte harmonie tussen kunst, duurzaamheid en functionaliteit, met de mogelijkheid om onze creaties te integreren in isolatieglas. Laat Edelglas de tijdloze schoonheid van glas in lood kunst in uw leven brengen.

Prijzen glas in lood

De prijzen voor het glas in lood zijn afhankelijk van:

  • de keuze van de glassoort (normaal, antiek glas of speciaal voor het project éénmalig gemaakt)
  • de kleur van het gekozen glas (sommige kleuren zijn kostbaarder)
  • het formaat (hoe groter, hoe duurder)
  • de verfijndheid van het raam (hoe ingewikkelder hoe meer werk om te maken)
  • het aantal ramen dat in totaal ontworpen en gemaakt moet worden (hoe meer dezelfde ramen, hoe goedkoper het wordt).

Wilt u een indicatie van de kosten van uw glaswensen of restauratie? Vraag vrijblijvend een gesprek of offerte aan bij Edelglas aan.

Glas in lood technieken

Glas in lood is een ambachtelijke techniek. Al onze ramen worden met de hand gemaakt. Toch onderscheidt Edelglas zich van andere ateliers vanwege de verschillende technieken die wij hiernaast ook in huis hebben. Zo kunnen wij brandschilderen, koudschilderen, de techniek toepassen waarbij glas wordt gezaagd. Gekleurd ‘uberfangglas’ kan gezandstraald worden, waardoor extra details op een strakke of weelderige manier de ramen sieren. Ook kunnen wij glas met goud decoreren en deze techniek in een glas in lood raam toepassen. Ten slotte smelten wij ook zelf glas. Dit maakt het mogelijk gebogen glas in lood ramen te maken of uniek glas met een bepaald reliëf of kleurstelling te fabriceren. Elke wens kunnen wij in vervulling brengen.

Glas in lood restauratie

Voor restauratie van glas in lood in monumenten zijn wij een OVG-gecertificeerd glas in lood atelier. Zo hebben wij in samenwerking met de Rijksgebouwdienst en verschillende aannemers het glas in lood voor diverse historische panden, zoals het Muiderslot en het Rijksmuseum gerestaureerd. Antiek glas in lood kan onherstelbare schade worden toegebracht als het niet op de juiste wijze wordt teruggebracht in de oorspronkelijke stijl. De ruitjes worden door ons vakkundig vervangen, het lood vernieuwd en eventueel oud gemaakt.

Glas in lood in isolatieglas

Zowel nieuw als oud gerestaureerd glas in lood kan worden ingebouwd in isolatieglas. We moeten dan wel even kijken of de sponningen aangepast moeten worden of dat het glas in lood eventueel ingekort moet en kan worden in verband met de rand van het isolatieglas.

Glas in lood op maat

Bij Edelglas beschikken wij over een breed assortiment aan glas in lood, Wij maken ontwerpen uw glas in lood op maat zodat hij perfect aansluit bij uw woning of gebouw. Wij zorgen dat alles op maat gemaakt wordt, van glassoort tot formaat. Wij hebben verschillende designs liggen, maar u kunt altijd uw eigen draai geven aan uw glas in lood design. Wij werken graag uw ontwerp professioneel voor u uit.

Glas in lood ramen 

Uw eigen ramen laten maken

Als u nieuwe ramen wilt laten maken, dan nodigen wij u uit in ons atelier om ideeën op te doen. Na een vrijblijvend kennismakingsgesprek, kijken we of het klikt. We gaan na of we uw glas in lood raam kunnen realiseren binnen een bepaald budget. Na de eerste oriëntatiefase, waarin we kijken in welke stijl we de ramen gaan ontwerpen, starten we de ontwerpfase. We leggen een aantal voorstellen voor en komen in samenspraak met u steeds dichter bij het definitieve ontwerp. Als de ontwerpen eenmaal klaar zijn kiezen we zorgvuldig de glassoorten en benodigde looddikte uit, waarin we het raam kunnen realiseren. De ramen worden in ons eigen atelier in Mijdrecht gemaakt. Als de ramen klaar zijn dan kunnen wij deze voor u plaatsen of u kunt het door uw eigen aannemer laten doen. De keuze is aan u. Vooral als de sponningen voor het raam bij de bouw of restauratie aangepast worden, is overleg met de aannemer noodzakelijk voor het mooiste resultaat.

Uw glas in lood ramen restaureren

Als u ramen wilt laten restaureren, dan vragen wij u om foto’s op te sturen zodat we kunnen kijken wat er gedaan moet worden. Een definitieve offerte stellen we op als we ter plekke zijn geweest, zodat wij en u niet voor verassingen komen te staan.

glas in lood rokin amsterdam verdieping producten e | edelglas

Rokin Amsterdam 1e verdieping

glas in lood rokin maakproces producten | edelglas

glas in lood rokin verdieping producten | edelglas

glas in lood rokin verdieping detail producten | edelglas

glas in lood brandschildering rokin uil producten | edelglas

rokin amsterdam gevelsteen olifant glas in lood producten | edelglas
Gevelsteen olifant komt terug in het ontwerp
glas in lood raam rokin amsterdam producten | edelglas
Rokin Amsterdam 3e verdieping
glas in lood rokin amsterdam detail verdieping producten | edelglas
Detail: de roos (naam van het gebouw)
glas in lood rokin edeglas verdieping producten | edelglas

Rokin 4e verdieping

glas in lood ontwerptekeningen rokin producten | edelglas
Ontwerptekeningen project in Amsterdam

glas in lood rokin atelier producten | edelglas

Glas in lood op de werktafel

Glas in lood projecten

Glas in lood ramen met prachtige randen, motieven en kleuren vormen een sieraad voor uw huis. De mooiste ramen zijn die ramen waarin de geest, de inspiratie en de stijl van de bewoner en het huis zichtbaar en voelbaar zijn. Een door Edelglas professioneel uitgevoerd raam vermeerdert de waarde van uw huis. Glas in lood bouwen wij ook in dubbelglas. Edelglas werkt al jaren met diverse glastechnieken en heeft al veel unieke projecten gerealiseerd.

Bekijk hieronder onze glas in lood projecten

glas in lood jan zen producten | edelglas
glas in lood raam brandschildering producten | edelglas

Glas in lood met brandschildering

Glasproduct met brandschildering voor restaurant Jan Zen in Art Decostijl. De entreedeur in de hal bepaalt direct de sfeer van het restaurant. Uitvoering: glas in lood, opaal halftransparant wit glas, anti-inkijk en contrastrijk.


anti inkijk glas in lood badkamer producten | edelglas

glas in lood irissen badkamer producten | edelglas

Glas in lood anti inkijk raam

Raam in de badkamer. Uitvoering: glas in lood in dubbel glas, anti-inkijk, weelderige irissen.


glas in lood ijsselstein fl wright detail producten | edelglas
glas in lood volgens gulden snede producten | edelglas

Glas in lood volgens Gulden Snede

In de juiste verhouding met links en rechtsboven de glas-in-glas techniek. Uitvoering: het raam is zeer verfijnd door 4 mm lood te gebruiken, antiek glas.


leeuwenraam te plaatsen glas in lood producten | edelglas
glas in lood producten | edelglas

Astrologisch raam

Rond glas in lood raam met sterrenbeeld leeuw. Uitvoering: glas in lood, zandstralen en brandschilderen.

leeuwenraam buiten klein glas in lood producten | edelglas
glas in lood leeuwenraam interieur producten | edelglas
Door het ronde raam kwam teveel licht voor een knusse sfeer. Daarom is voor glas in lood gekozen. Beide bewoners waren sterrenbeeld leeuw.


glas in lood amsterdam producten | edelglas
glas in lood gebogen deur amsterdam producten | edelglas

Glas in lood van gebogen glas

Gebogen glas in lood wand in retro-Jugendstil stijl. Exclusieve scheidingswand tussen slaap- en badkamer met schuifdeur. Hoogte 2.20, breedte 3.00 meter. Ieder vlakje glas is afzonderlijk gebogen.


vogeltjes smal glas in lood producten | edelglas
vogeltjes gebrandschilderd glas in lood producten | edelglas

Glas in lood met brandschildering

Glas in lood met in het medaillon twee vogels.


glas in lood bloemen irissen producten | edelglas
glas in lood huizen irissen producten | edelglas

Glas in lood in ronde en weelderige vormen

Irissenraam in glas in lood. Glaskeuze versterkt de weelderigheid. Lekker los ontwerp.


art deco glas in lood raam producten | edelglas
glas in lood art deco producten | edelglas

Glas in lood in traphal

In een monumentaal pand in Amsterdam Art Deco stijl glas in lood.


boerdrij keuken glas in lood producten | edelglas
boerderij glas in lood raam producten | edelglas

Glas in lood in nieuwe boerderij

Prachtig glas in een mooie kleurcombinatie. Bovenlichten en en-suite deuren vormen een geheel.

boerderij glas in lood deur producten | edelglas
boerderij kamer en suite groot glas in lood producten | edelglas

Het ontwerp voor de bovenlichten en de kamer en suite deuren vormen één geheel.


museumplein klein glas in lood producten | edelglas
museumplein glas in lood project producten | edelglas

Glas in lood villa Museumplein Amsterdam

Glasproduct in Art Deco stijl in felle kleuren.

museumplein werkzaamheden glas in lood producten | edelglas

glas in lood museumplein producten | edelglas

Bovenlichten van nieuw glas in lood.


kamer en suite glas in lood producten | edelglas
kamer en suite glas in lood producten | edelglas

Kamer en suite deuren

Hoewel eenvoudig, geeft sfeer.


simone glas in lood detail producten | edelglas

kamer en suite glas in lood producten | edelglas

Een combinatie met gezandstraalde decoratie

Glas in lood met een zandstraaldecoratie in de hoeken voor een extra accent. Voor dit glaswerk is antiek glas gebruikt. Kamer en-suite deuren met bijpassende bovenlichten.

simone bovenlicht glas in lood producten | edelglas
simone bovenlicht groot glas in lood producten | edelglas

Combinatie bovenlichten met de kamer en suite deuren.


bovenlichten glas in lood producten | edelglas
bovenlichten glas in lood huis producten | edelglas

Bovenlichten

Mooi glas in lood ontwerp door de klant zelf gemaakt en geplaatst.


glas in lood project aerdenhout producten | edelglas
glas in lood project aerdenhout producten | edelglas

Project Aerdenhout

Voor een villa in Aerdenhout: 66 glas in lood ramen, gedeeltelijk in dubbel glas uitgevoerd. Uitvoering: antiek glas met staallood.

restauratie raam glas in lood producten | edelglas
glas in lood ramen ijzerlood producten | edelglas

museumplein pand werk glas in lood producten | edelglas
museumplein pand brandschildering glas in lood producten | edelglas

Art Deco brandschildering

Brandschildering van het huis in Art Deco stijl.


art deco deur glas in lood producten | edelglas

art deco glas in loodraam lood producten | edelglas

Glas in lood ondoorzichtig glas

Glas in lood van buiten af niet doorschijnend, van binnenuit met veel kleurintensiteit.


museumplein glas in lood deur producten | edelglas
museumplein deur groot glas in lood producten | edelglas
Restauratie in de deur van bovenstaande villa in Amsterdam.


art deco deur glas in lood producten | edelglas
art deco glas in lood voordeur producten | edelglas

Glas in lood in voordeur Amsterdam

Speels glas in lood ontwerp.


glas in lood bloemenvaas producten | edelglas
anti inkijk bloemen glas in lood raam producten | edelglas

Anti inkijkraam van glas in lood

Er is voor half transparant glas gekozen met bloemmotief om de inkijk vanuit de straat te verhinderen.


boekenraam smal glas in lood producten | edelglas
glas in lood boekenraam producten | edelglas

Glas in lood boven boekenkast

Een prachtig ontwerp passend bij de boekenkast. Speels en kleurrijk glas in lood in uitklapramen geplaatst.


glas in lood keukendeur producten | edelglas
glas in lood keukendeur producten | edelglas

Glas in lood met zandstralen en inkleuring

Mooi glas in lood ontwerp in de kleurendeur naar Italiaans design. Uitvoering: gezandstraald glas en koud geschilderd.


mexicaanse glas in lood deuren producten | edelglas
mexicaans glas in loodraam deur lood producten | edelglas

Glas in lood deur Mexico

Gek van Mexico dus Mexicaanse kleuren en ontwerp. Uitvoering: in semi transparant mond geblazen glas.


glas in lood papagaai producten | edelglas
papegaai glas in lood restauratie producten | edelglas

Glas In lood restauratie

Embleem van een papegaai.


uithoorn bovenlicht glas in lood producten | edelglas
uithoorn bovenlicht glas in lood producten | edelglas

Glas in lood in Amsterdamse stijl

Glas in lood bovenlicht in pastelkleuren.


glas in lood naar fl wright producten | edelglas
fl wright glas in lood raam producten | edelglas

Frank Loyd Wright

Zeer verfijnd raam met 4 mm lood gemaakt naar de Gulden Snede zoals FL Wright die toepast.


fl wright in lood klein glas producten | edelglas

fl wright raam groot glas in lood producten | edelglas

Glas in lood naar Frank Loyd Wright

Zelfde project voor de bovenlichten in de woonkamer.

 

Overzicht? Ga naar de glas in lood ramen pagina voor een overzicht van de mooiste voorbeelden van de door ons gemaakte glas in lood ramen.


 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor <a href="https://www.edelglas.nl/cookie-informatie/">cookie informatie</a> of ons <a href="https://www.edelglas.nl/wp-content/uploads/2018/06/Privacybeleid-van-Edelglas.pdf" target="_blank">privacybeleid</a>. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten